Za štíry do Zoo Praha

Zoo Praha představí unikátní výstavu štírů. Přijďte se podívat na tyto jedinečné tvory, kteří budou k vidění od soboty 10. března do neděle 27. května 2018 v galerii v Gočárových domech.

 

 

 

 

Tuto sobotu (10.3) ve 13 hodin bude v Gočárových domech slavnostně zahájena výstava, která nabídne pestrou sbírku čtyřiceti druhů štírů. Zastoupeni budou jak představitelé největších štírů, kteří dorůstají délky až 20 centimetrů, tak i štíři menší až drobní, jako například štír trojkýlný. Návštěvníci se mohou těšit mimo jiné na štíra smrtonoše, štíra lstivého či obávaného štíra tlustorepého, který má podle statistik na svědomí největší počet lidských obětí.

„Představením čtyřiceti druhů štírů navazujeme na mimořádně úspěšnou loňskou výstavu sklípkanů,“ říká ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek a pokračuje: „Do budoucna chceme bezobratlým věnovat víc pozornosti, a to jak ve stálých expozicích, tak právě výstavami. Ještě letos plánujeme nejen další výstavu sklípkanů, ale rovněž achatin.“

Každou neděli v době trvání výstavy budou pro návštěvníky připraveny její komentované prohlídky, prezentace štírů a mezi 14. a 15. hodinou i ukázky jejich krmení. Při akcích se můžete dozvědět mnoho zajímavostí ze života štírů, jako třeba to, že většiny druhů se není třeba obávat.