Taková normální rodinka od Fan Vavřincové

Když se mi dostala do rukou tato kniha, byla jsem natěšená a zároveň nejistá, zda bude tak zábavná jako její seriálová verze.  A byla, protože rodina Hanákových, o které tato knížka vypráví, není tak docela typickou normální rodinkou.

V jednom domě spolu žijí čtyři generace, přičemž každý člen rodiny má své zvláštnosti. Babička vraždí svoji rodinu, paní Hanáková celé dny jen zpívá a pan Hanák se stará pouze o své želvičky a myšičky. Ani jejich dcery nejsou typické. Starší Pavla cvičí vždy a všude jógu, její manžel Petr jen čte a spí a Raubíři jsou známí po celé ulici. A právě do této rodinky chce mladší sestra Káča přivést svého milého Zdeňka.

 

Kniha se mi líbila. Členové rodiny Hanákových jsou ve všech směrech zábavní. Ať již svým výstředním chováním nebo situacemi, do kterých se ne vždy svojí vlastní vinou dostanou. Děj knihy se táhne několik let, a tak můžeme s rodinkou zažít jak předsvatební shon, tak i nové přírůstky. Příběh je navíc napsán krásným stylem, kterému porozumí i mladší čtenáři. Takovou normální rodinku doporučuji především těm, kteří se chtějí zasmát u odlehčené příjemné knížky, která zajisté všechny pobaví.

 

Můžete ji zakoupit na adrese albatrosmedia