Fantastická zvířata přichází znovu do kin

Související obrázekMocný černokněžník Grindelwald je po odhalení v prvním díle zatčen ve vězení s maximální ostrahou. Pomocí neskutečného triku se mu ale povede utéci. Začne shromažďovat své stoupence a shánět obscuriála Credence. Albus Brumbál, profesor kouzelnické školy čar a kouzel v Bradavicích, povolá Mloka Scamandra, aby chytil Grindelwalda a pomohl s Credencem.

Při plnění úkolu potkává Mlok Scamandr své staré přátelé, kteří mu pomáhají s úkoly od Brumbála. Kromě shledání s přáteli z kouzelnického světa potká znovu Mlok také Jakoba, který je čerstvě zasnoubený s Qeenie. Jejich láska není ale vůbec jednoduchá. Mlok, který se nemůže dostat ze země kvůli zákonům, neustále dochází na ministerstvo kouzel pro povolení. Zde se také setkává se svou bývalou dívkou Letou Lestrangeyovou. Ta se chce dozvědět o své minulosti, která je více než překvapivá. Tyto problémy ale nejsou nic proti Grindelwaldovi, který shromažďuje své stoupence.

První díl byl podle mého názoru jednoznačně lepší, jelikož byl nabitější, ale i tak nebylo toto pokračování špatné. Závěr mi připadal neukončený, to ale může být omluveno tím, že bude nejspíš další díl, ve kterém asi se odhalí zbývající nejasnosti.