Největšími favority pro herní šampionát Worlds 2021 jsou týmy z Číny a Koreji

Zdroj: lolesports.com

Šampionát ve hře League of legends se pořádá každý rok na podzim. Jde o vyvrcholení esportové sezóny (pozn. red. sezóna elektronických her) v League of Legends. Letošní ročník se měl původně pořádat v Číně, ale kvůli pandemii byl turnaj přesunut na Island. Hlavní zápasy mezi týmy začínají 11. října 2021 a končí na konci října.

Šampionát League of legends s názvem Worlds 2021 se bude konat na Islandu bez diváků. Všichni diváci z celého světa mohou ale zápasy sledovat online na webové stránce lolesports.com. Původně se letošní ročník měl odehrát v Číně s diváky, ale kvůli zhoršeným podmínkám pandemie byl nakonec přesunut. Worlds 2021 se mělo zúčastnit 24 nejlepších týmů. Dvěma vietnamským týmům ale nebylo dovoleno kvůli pandemii vycestovat, účastnit se tedy bude jen 22 týmů.

Worlds jsou rozděleni do dvou částí hraní, Play-ins a Main event. Na Main event má již 12 nejlepších týmů zajištěno místo, které získaly za vysoký počet bodů z jarní a letní soutěže. V Play-ins se rozhoduje, které čtyři týmy ze zbývajících 10 celkových se dostanou na Main event.

Letošní Worlds na rozdíl od předchozích ročníků nemají jasného favorita. Několik týmů je podobně dobrých a sázkaři i komentátoři se v názorech liší. Podle serveru dotesports.com mají největší šanci týmy FunPlus Phoenix (Čína) a DWG KIA (Korea). Oba tyto týmy měly úspěšnou sezónu, protože se jim v letní soutěži dařilo. FunPlus Phoenix vyhrál Worlds naposledy v roce 2019, DWG KIA je vítězem minulého ročníku Worlds 2020. Jedním z účastnících se týmů je i evropský tým Mad Lions, ve kterém jsou dokonce dva z hlavních hráčů Češi. Jedná se o hráče Humanoida a Carzzyho.