Valentýnské prokletí od Jodi McAlister

Nejsem dívkou, která tíhne k romantické četbě. Zde jsem ovšem udělala výjimku, především kvůli nadpřirozenu, které je tu tím hlavním tahounem děje. Také obal je vytvořený velmi zajímavě.

Perla Linfordová se narodila na Valentýna spolu se třemi dalšími spolužáky. Vychovávají ji její starší sourozenci a až dosud měla poklidný život. Jenže v posledních dnech se začalo objevovat až podezřele moc černých koček, vran a dokonce i černý kůň. Do toho všeho se Perla musí smířit s tím, že bude trávit více času s Finnem Blackem, klukem, kterého již od dětství nemá v lásce. Jenže co když se všechny události posledních dní točí právě kolem něho a Perly?

Kniha mě až překvapivě rychle zaujala. Děj je napínavý a máte chuť knížku tak přečíst na jedno posezení. Je psána moderním svižným stylem, který zaujme především mladé čtenářky. „Snažím se protestovat, když mi odtrhne obvaz, který mám kolem hlavy a pak OMG nikdy v životě jsem ještě necítila takovou bolest.“ Ani romantická dějová linka neubírá na napínavosti. Knihu bych doporučila všem čtenářkám, které si rády přečtou nadpřirozenou romantickou literaturu z prostřední typické australské střední školy.

 

Knížku Valentýnské prokletí můžete zakoupit na adrese albatros media.