Knižní série Zaklínač je dostupná i ve formě počítačových her

Knižní série Zaklínač od polského autora Andrzeje Sapkowskiho si za posledních několik let získala oblibu mezi čtenáři, to dokazuje například statistika platformy Netflix, kdy seriál podle knižní série během čtyř týdnů vidělo 76 milionů netflix účtů. Již během vydávání knih se série dočkala i herního zpracování a to z dílny studia CD Projekt RED. Herní série bylo zatím podle serveru rpgsite prodáno 50 milionů kusů .

První počítačová hra o Zaklínači vyšla v roce 2007. Byla pojmenována stejně jako knižní předloha, Zaklínač (v originále Wiedźmin). Hra se zařadila mezi fantasy RPG. To znamená, že se hraje za konkrétní postavu. Děj hry je rozdělen do pěti částí, každá část se odehrává na jiném místě s jinými, novými úkoly. Hráči mohou postavu Geralta ovládat buď z ptačí perspektivy, nebo pohledem z ramena, tento pohled ale zmenšuje zorné pole. Každé rozhodnutí navíc musí být dobře promyšlené, protože se po čase projeví v ději. 

Druhý díl herní série byl pojmenovaný Zaklínač 2: Vrahové králů. Hra byla oficiálně vydaná 17.května 2011. Oproti prvnímu dílu se v mnohém vylepšila grafika, obličeje postav se víc podobají skutečnosti, stejně tak jejich pohyby. Krajina je více propracovaná a je dán důraz i na jednotlivé listy a trsy trávy. Zůstala ovšem důležitost rozhodování, které se později projeví v ději.

Poslední třetí díl byl vydán 19. května 2015 pod názvem Zaklínač 3: Divoký hon. Kromě počítačové verze je dostupný i na Xbox, Playstation a od roku 2019 i na Nintendo Switch. Jedná se o otevřený svět, kde se hráči mohou pohybovat mezi sedmi lokalitami. Každá z lokalit má doporučený level pro hráče podle náročnosti úkolů. Hlavní postava Geralt má dva meče, ocelový na lidi a zvířata, stříbrný na netvory. Může také používat pět kouzel, kdy každé z nich je zaměřené na něco jiného, například Igni je oheň. Zpestřením hry jsou také občasné scény z pohledu Ciri, dívky, kterou Geralt hledá. Právě hledání Ciri je hlavním dějem celého dílu.

Autor knih Andrzej Sapkowski se od her distancoval, protože nesouhlasí s myšlenkou, že jde o pokračování knih. Hry si získaly oblibu a dokonce i získaly několik ocenění, například na The Game Awards za nejlepší RPG hru.