Nelegální sledování seriálů končí

zdroj svět androida

Před několika dny se pro mnoho fanoušků zhroutil seriálový svět. Nejpoužívanější weby s nelegálními seriály najednou přestaly fungovat a některé dokonce byly úplně zrušené. Mnoho fanoušků se tedy rozhodlo dohledat, co přesně se odehrálo.

 

 

 

 

 

Stránka topseriály byla nejznámějším českým webem s nelegálními kopiemi seriálů. A právě ta oznámila svůj konec. Na jejich webu se objevilo krátké rozloučení: “Sluzby verystream, oload, streamango a rapidvideo ukoncili svoju prevadzku, vzhladom na fakt, ze vsetky odkazy na videa boli z tychto zdrojov sme sa rozhodli ukoncit prevadzku aj my. Farewell, RIP.” O několik hodin později se začaly objevovat zprávy, že ACE (aliance pro kreativitu a zábavu) s pomocí Netflixu, Hbo a dalších streamovacích platform dohnala před soud majitele nejpoužívanější ilegální seriálové databáze, openloadu. Chvilku poté přestaly fungovat i ostatní servery, pravděpodobně z důvodu stejného majitele. Z těchto největších gigantických serverů ale pocházela většina videí. Právě kvůli tomu se například topseriály rozhodly ukončit provoz, na druhou stranu jsou tu ale stránky jako najseriály nebo bombuj, které se postupně snaží přejít na jiné servery. Těch je možných mnoho, především ve východních zemích, kam ACE nedosáhne. 

Že se fanoušci vzbouří, mohlo být jasné od začátku. Dokonce na facebooku vznikly i plánované demonstrace za obnovení topseriálů. Na tu je přihlášených už dvacet tisíc lidí. Většina lidí má dokonce stejné názory, proč je v pořádku ilegální sledování seriálů. Nejčastějším důvodem je skutečnost, že aby mohli i nadále sledovat všechny své oblíbené seriály, museli by si platit minimálně pět streamovacích platform. A to už minimálně 1000,- stát bude. Navíc na těchto platformách nejsou k dostání všechny seriály, například ty starší a titulky či dabing budete hledat marně. Pokud už se tedy rozhodnete, že platit nechcete, nezbývá než se smířit s českými televizními programy a právě vysílaným programem.