Pozor, začnou pršet ryby

Meteorologové se dnes shodli na vyhlášení rybího poplachu. Kapři, štiky, cejni a místy i okouni se nejspíš tento týden budou účastnit rybí fronty, která svým působením zasype polovinu republiky rybími šupinami a na té druhé se všichni vyprší.

Šupinové krupobití zřejmě přinese několikadenní technické výpadky a všeobecné stávky kvůli pachu rybiny, kterou by měly smýt až přeháňky pršících užovek, které páchnou o poznání více. Odborníci doporučují vycházet v následujících dnech z domu pouze v silném rybářském ponču s kloboukem a holinkami, zvýší se tím šance na chycení zvířat či jejich částí, aniž by přitom lidé přišli k úrazu.

Užovkové kalamity se dočkáme o týden později, kdy se hádci začnou spouštět z nebes už v pondělí osmého dubna v ranních hodinách. Pro tyto případy je naopak nutné vyjít ven s co nejmenším počtem vrstev, aby měli hadi šanci na přežití vzhledem ke svému jemnému tělíčku. Ochránci přírody se radují z příslibu zvýšení počtu užovek, jelikož se minulý rok obávali, že bude nutné tato zvířata brzy prohlásit za ohrožený druh.

Tyto a další podobně nesmyslné zprávy je možné číst na apríla každým rokem. Lidé si oblíbili utahování si z ostatních, vyprávění špatných vtípků, ale i vysílání nepravdivých televizních reportáží či vydávání po právu neuvěřitelných článků. Občas je téměř nemožné lživou informaci rozpoznat, jindy člověka podivná zpráva přímo uhodí do očí. Dokud se ale zůstává u bezbolestné legrace, zábavných momentů a neubližujících trapných chvilek, je vše ještě v pořádku. Přeci jen, apríl je jen jednou do roka.