Fantom opery

Související obrázekS Klubem mladého diváka jsme se znovu vydali do divadla. Tentokrát nás na plátně uvítal muzikál –  Fantom opery. Představení začíná, když se na burze prodávají pozůstalé věci ze zničeného divadla. Mezi nabízenými předměty se objeví i lustr z katastrofálního večera, kdy se podle několika svědků objevil fantom opery.

Christine Daaé je mladá dívka, která tančí v baletním souboru v opeře zvané Opera Populaire. Jednou při zkoušce se objeví fantom opery, který začne majitelům divadla stanovovat úkoly a podmínky. Carlota- hlavní sólistka se proto rozhodne z představení odejít. Pro záchranu představení se role hlavního zpěvu ujme Christine, která je nejen nadaná baletka, ale i výjimečná sopranistka a všechny ohromí svým hudebním nadáním. Věří, že jejím učitelem hudby je jakýsi anděl, kterého nikdy neviděla.

Večer po představení se v její šatně anděl (fantom) zjeví a unese ji do podzemí, kde se má stát jeho ženou. Christine spatří, co fantom skrývá pod maskou a nechce si ho vzít. Uteče zpět na povrch, kde podle pokynů ducha opery má Kristine dostat hlavní roli. Majitelé divadla ale fantoma neposlechnou a Kristine dostane vedlejší němou roli. K tomu se navíc zamiluje do svého dávného přítele z dětství a nynějšího patrona divadla- Roula. Ten Christine zajistí hlavní roli. Fantom, který si zjevně myslel na Christine, přidá další podmínku, kterou se stane volná lože číslo 5. Ani to není respektováno a lože je obsazena samotnými majiteli, kteří za to ale zaplatí životem a mnoha dalšími katastrofami. Fantom Christine znovu unese. Tentokrát se pro ni ale vydá Raul, kterému už zjevně dochází trpělivost. Christine čekají těžká rozhodnutí. Rozhodne se ale správně?

Představení mě lehce zaskočilo, protože jsem čekala něco jiného. I tak jsem byla nadšená. Divadlo bylo jako celek nádherně sladěno. To včetně úžasné hudby, šikovných herců, světelných efektů i rekvizit. Představení bylo dokonalé a doufám, že budu mít ještě možnost ho vidět.