Festival plný knihomolů

O Humbookfestu už jsem vám psala, ale páni, v sobotu 6. října jsem na něm byla osobně a byl to jeden z nejlepších zážitků v mém životě a nabil mě obrovskou energií. Jsem z toho ještě teď plná dojmů a tak bych se o ně s vám ráda podělila.

Na tento festival jsem se těšila celý rok a rozhodně mě nezklamal. Organizátoři to zvládli na výbornou a vše probíhalo bez jakýchkoliv problémů. Zahraniční i čeští autoři byli úžasní a celý festival se nesl v pohodovém duchu. Bylo úžasné být se všemi těmi lidmi, kteří stejně jako já milují knížky a zajímají se o stejné věci. Když bych měla vypíchnout jednu věc, která mě potěšila i zaujala nejvíc, vyberu si asi besedu se Sebastienem de Castellem, protože on je prostě úžasná osobnost, po celou dobu rozhovoru dělal různé vtípky, až rozesmál celý sál. Hned mám obrovskou chuť přečíst si od něj sérii Divotvůrce. Dále mě pak velice zaujala beseda se Sarou Raasch, kvíz This or That se zahraničními autory nebo beseda o dystopiích s Petrou Stehlíkovou a Pavlem Barešem.

V Humbook stánku jste si pak mohli zakoupit knižní svíčky, plátěné tašky, placky a samozřejmě i spoustu knížek se slevou. Na workshopu jsem si poté vyrobila nádherné knižní záložky, na které se ještě pořád nemůžu vynadívat. Úžasné také bylo to, že jsem dostala autogram od Petry Machové, autorky knihy Dračí město. Nesmím samozřejmě opomenout výborné pohoštění, které jsem hojně využila.

Byla to prostě nezapomenutelná akce se skvělou knihomolskou atmosférou a nemůžu se dočkat dalšího ročníku.

Přeji vám krásný nástup do nového týdne.

(Na fotce vidíte všechny čtyři zahraniční autory i s ambasadory, fotka je z instagramu Humbooku, na který vám přidávám odkaz zde)