Avengers: Infinity war

Vyrazila jsem do kina na dlouho očekávaný americký snímek Avengers: Infinity war. Celovečerní akční film spojuje nejoblíbenější hrdiny komiksů a filmů od společnosti Marvel studios, na své si přijdou milovníci dobrých vtipů, akce i napětí.

 

 

Zemi hrozí zkáza, Thanos se snaží ovládnout vesmír s pomocí mocných kamenů a superhrdinové se mu snaží zabránit. Kvůli záchraně lidstva a všeho, co existuje, spolupracují Avengers se Strážci galaxie, Thorem, bojovníky Wakandy, Doctorem Strangem a mnoha dalšími. Ti překonávají nejrůznější překážky, kromě Thanosových Dětí a ostatních nepřátel se musí vypořádávat i s vnitřními konflikty a problémy se spoluprácí.

 

Film byl uveden do kin v dubnu, ale ani relativně krátká doba od jeho premiéry mu nezabránila zařadit se mezi ty nejlépe hodnocené snímky, například na stránkách Česko-Slovenské filmové databáze je hodnocen devadesáti procenty a zaujímá příčku 23. nejlepší film.

 

Jako oddaná fanynka marvelovek jsem si necelé tři hodiny filmu neskutečně užila a vřele jej doporučuji všem divákům, kteří si pro jeho shlédnutí doposud nenašli čas, a již teď se těším na druhý díl, který by do kin měl dorazit v květnu roku 2019.

Kromě filmu samotného doporučuji hledat na sociálních sítích příspěvky pod hashtagem #infinitywar, narazila jsem na spoustu vtipných příspěvků, jako třeba tento obrázek z Instagramu, konkrétně jde o příspěvek od @loveforavengers:

 

 

Pro Malé noviny,

Bára Sedláčková